Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Srednjoškolka Sara Ninković osvojila drugo mjesto na takmičenju “Mladi eko reporteri”

06/08/2020

U sklopu najvećeg globalnog programa za obrazovanje o zaštiti životne sredine “Eko škole” održano je posebno takmičenje “Mladi eko reporteri”. Ovo takmičenje se provodi u skoro 30 zemalja s ciljem angažovanja mladih između 11 i 18 godina da istražuju pitanja i probleme zaštite okoline i izvještavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis.

Organizator takmičenja je Inkubator društvenih inovacija „MUNjA“ – operater za program “Mladi eko reporteri” Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i njihova info platforma hocu.ba.

Mladi eko reporteri takmičili su se u pet kategorija: Eko reportaža (za osnovne škole i za srednje škole), eko foto priča, fotografija i kratki video.

U kategoriji “eko reportaža” za srednjoškolce drugo mjesto osvojila je Sara Ninković, učenica Srednjoškolskog centra “27. januar” Rogatica. Njena reportaža biće objavljena na našoj internet stranici nakon što je objave organizatori.

Sara Ninković je još od osnovne škole učesnik različitih sekcija, organizacija i takmičenja. Ovo takmičenje samo je dio njenog angažmana.

“Učešće u svemu tome je za mene od velike važnosti. Prije svega kroz različite aktivnosti i takmičenja stekla sam bezbroj poznanstava. Naučila sam kako da se suočim sa neuspjehom, ali isto tako shvatila sam koliko je lijepo istaći se negdje. Svako takmičenje za mene je novi izazov. Kroz svaki izazov izgradila sam dio sebe. Oprobala sam se u mnogim aktivnostima. Na taj način sam shvatila čime bih voljela da se bavim u budućnosti”, izjavila je Sara i svim mladima poručila: “Voljela bih kada bi se svaka mlada osoba oprobala u ovome. Ko zna, možda bi otkrili neki talenat za koji nisu znali da postoji, pomogli sebi i tako izašli iz svojih okvira”.

Last modified: 06/08/2020

Comments are closed.