Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Борике: Обиљежен Илиндан

02/08/2020

За разлику од ранијих година и деценија, када су боричким платоом на Илиндан одјекивале старе пјесме и када се играло коло, ове године пандемија корона вируса прекинула је традицију. Илиндан је данас обиљежен молитвено, уз служење парастоса за 77 српских бораца и цивила са боричког подручја, који су страдали у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Литургија је служена у Цркви Светих апостола Петра и Павла, а парастос испред спомен-плоче у порти храма. Вијенце су положили начелник општине Милорад Јагодић и предсједник Скупштине општине Ђоко Раздољац, а у име општинске Борачке организације Зоран Косорић, Горан Шаренац и Војко Ујић.

Начелник Јагодић је нагласио да је плато Борика препознатљив по обиљежавању празника Светог Илије, гдје сваке године буде највеће окупљање грађана из окружења, али је то ове године изостало због вируса корона. Јагодић је додао како се у наредном периоду у Рогатици планира изградња централног спомен-обиљежја, као и да се одреди дан Рогатичке лаке пјешадијске бригаде.

Last modified: 02/08/2020

Comments are closed.