Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Снежан Обрадовић побједник на “црвеној стази” TERMAG CHALLENGE RACE-a

13/07/2020

Трејл трка “Termag challenge race” окупила је јуче на Јахорини 221 такмичара из осам земаља. Побједници на најдужој стази од 47 километара били су Невен Цицовић и Наида Авдић.

На такозваној “црвеној стази” дугој 23 километра у женској категорији најбржа је била Јасмина Хавазовић, а у мушкој Снежан Обрадовић из Рогатице.

Снежан Обрадовић је почео да се бави атлетиком у основној школи и већ тада освајао је прва мјеста у држави и шире. Титуле првака Републике Српске, Савезне Републике Југославије, а затим и Србије су само дио његових бројних успјеха.

У 2018. и 2019. години наш Снежан је направио два велика подвига тако што је за четири, односно три дана трчећи дошао од Рогатице до манастира Острог. И за јучерашњу трку може се рећи да је велики подвиг због веома тешких услова. Поред неочекивано ниске температуре за ово доба године, падала је ситна киша која је стазу учинила доста клизавом.

“Имајући у виду горе наведено, као и чињеницу да је ово моје прво такмичење послије седам година паузе, те прво такмичење овог типа, могу рећи да сам срећан и задовољан постигнутим временом 1.43.04, што је 7 минута и 24 секунде прије другопласираног. Још увијек нисам изгубио жељу за такмичењем, а приоритет ће ми бити да се остварим у улози тренера у тркачким дисциплинама”, изјавио је Снежан за наш сајт и захвалио начелнику општине Рогатица Милораду Јагодићу, који је, како он каже, по ко зна који пут показао да подржава афирмисање спорта и здравог живота омладине y нашој општини.

Last modified: 13/07/2020

Comments are closed.