Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Razvojna agencija Republike Srpske – Ove godine podrška inovativnim početnicima u poslovanju

03/07/2020

Razvojna agencija Republike Srpske u okviru svojih redovnih aktivnosti provodi “Akcelerator program” koji je namijenjen inovativnim početnicima u poslovanju. Riječ je o intezivnom edukativno-savjetodavnom programu koji traje oko dva i po mjeseca i tokom kojeg inovativni početnici u poslu imaju priliku da dobiju znanja i savjete potrebne za realizaciju svojih poslovnih ideja.

Pored obuka iz različitih oblasti učesnici programa dobijaju i svu potrebnu savjetodavnu podršku koja se odnosi na registraciju posla, izradu marketing plana i biznis plana.

Nakon provođenja “Akcelerator programa” biraju se učesnici sa najboljim poslovnim idejama, koji se novčano nagrađuju iz fonda formiranog od strane partnerskih organizacija ili institucija.

Od 2018. godine provedena su tri “Akcelerator programa” u Banjaluci, Prijedoru i Bileći. Tokom ove godine planirano je provođenje programa u opštinama Višegrad, Rogatica, Foča, Rudo, Čajniče i Novo Goražde.

Tim povodom predstavnik RARS-a Marko Kakuća razgovarao je sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem koji je najavio da će Opštinska uprava podržati realizaciju ovog programa na području naše opštine.

Last modified: 03/07/2020

Comments are closed.