Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Подршка женама са села – Подијељени пакети са товним пилићима и храном

03/07/2020

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске кроз различите програме директно подржавају Акциони план за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској 2019-2020. и Стратегију развоја предузетништва жена Републике Српске 2019-2023.

С обзиром на новонастале околности усљед епидемије COVID-19 и ванредно стање које је било на снази у Републици Српској, у сарадњи Гендер центра Републике Српске с партнерским министарствима и UN Women идентификоване су потребе на терену и усаглашене су измјене у програмима ради осигурања ургентне помоћи за жене на селу и предузетнице.

Конкретно, када су у питању активности за подршку женама на селу, приоритет у погледу руралног развоја је произвести довољну количину хране за становништво, како би се умањили утицаји епидемије на снабдјевање храном и посљедице по сигурност хране, укључујући најугроженије групе становништва.

Стога, у оквиру подршке женама на селу, средства су, између осталог, преусмјерена на подршку производњи пилећег меса кроз подјелу 200 бесплатних пакета који садрже по 15 једнодневних пилића и 90 кг концентрата. Данас је у Рогатици подијељено 20 таквих пакета.

Last modified: 03/07/2020

Comments are closed.