Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Подршка развоју мљекарства – потписани уговори о суфинансирању набавке стеоних јуница

23/06/2020

Мљекара “Пађени” један је од највећих произвођача млијека и млијечних производа у Босни и Херцеговини. Дневни капацитет ове мљекаре је до 50.000 литара, а млијеко се откупљује од коопераната са подручја Херцеговине, Романије и Подриња. Међу њима значајан удио имају и мљекари из Рогатице.

Како би се кооперантима пружила подршка за повећање производње, мљекара “Пађени” је у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Општином Рогатица склопила споразум о суфинансирању пословног плана “Проширење кооперантске мреже кроз подршку развоју малих мљекарских фарми” којим је предвиђена набавка стеоних јуница.

Према споразуму, Министарство ће да финансира 50% од основице цијене грла и комплетан износ ПДВ-а, а Општина Рогатица 10%. Преостали износ од 40% ће у име корисника уплатити мљекара “Пађени”, док ће корисник тај износ вратити мљекари 40% у новцу, а 60% у млијеку.

За подручје општине Рогатица предвиђена је набавка 22 стеоне јунице, а данас су корисници потписали уговоре о суфинансирању са мљекаром “Пађени”, која је лидер пројекта.

Last modified: 23/06/2020

Comments are closed.