Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Od četvrtka ljekarski pregledi djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole

26/05/2020

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” Rogatica obavještavaju roditelje da će se u periodu od 28. maja do 2. juna obavljati sistematski pregledi djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole. Pregledi će se vršiti u Domu zdravlja “Dr Zoran Mitrović”, svakog radnog dana od 8.30 časova. Spisak djece i termini sistematskih pregleda biće istaknuti na ulaznim vratima i objavljeni na internet stranici škole.

U skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, u prvi razred upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina. Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Testiranje djece obaviće pedagog i psiholog škole, prema rasporedu koji će biti objavljen na internet stranici i istaknut na ulaznim vratima škole, počevši od 1. juna 2020. godine, a u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih ustanova.

Prilikom upisa djeteta u prvi razred potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju (ukoliko to nije učinjeno ranije):

  • Izvod iz matične knjige rođenih,
  • Uvjerenje o mjestu prebivališta,
  • Ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne ustanove,
  • Knjigu za praćenje razvoja i učenja djeteta (ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu).

Last modified: 26/05/2020

Comments are closed.