Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Dječiji vrtić “Bambi” počeo sa radom

20/05/2020

Zbog situacije izazvane virusom korona, Dječiji vrtić “Bambi” prestao je sa radom 18. marta. Vrata vrtića ponovo su otvorena nakon dva mjeseca, uz poštovanje propisanih mjera.

“Prije zatvaranja u vrtiću je boravilo pedeset devetoro djece u redovnim programima: cjelodnevni i poludnevni, kao i četrdeset predškolaca. Prateći uputstvo za postepeno ublažavanje mjera, po kojem je za predškolske ustanove dozvoljen boravak samo po desetoro djece u grupama, u startu smo planirali prijem do 30 mališana”, izjavila je Nataša Duvnjak, direktor vrtića.

Prije početka rada održan je roditeljski sastanak na kojem su roditelji upoznati sa mjerama koje će se sprovoditi u vrtiću, s ciljem sprečavanja pojave virusa u ustanovi. Prednost je data porodicama u kojima su oba roditelja zaposlena.

Izvršeno je uređenje dvorišta, čišćenje i dezinfekcija prostorija i didaktičke opreme. Svakog jutra pri prijemu djece obavlja se obavezna trijaža. Djeci se mjeri temperatura beskontaktnim toplomjerom, a vaspitači su obavezni da nose maske.

Ukoliko ista ograničenja u vidu broja djece po grupi budu na snazi od 1. juna, biće formirana i četvrta grupa, s obzirom na zainteresovanost roditelja.

Last modified: 20/05/2020

Comments are closed.