Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Дјечији вртић “Бамби” почео са радом

20/05/2020

Због ситуације изазване вирусом корона, Дјечији вртић “Бамби” престао је са радом 18. марта. Врата вртића поново су отворена након два мјесеца, уз поштовање прописаних мјера.

“Прије затварања у вртићу је боравило педесет деветоро дјеце у редовним програмима: цјелодневни и полудневни, као и четрдесет предшколаца. Пратећи упутство за постепено ублажавање мјера, по којем је за предшколске установе дозвољен боравак само по десеторо дјеце у групама, у старту смо планирали пријем до 30 малишана”, изјавила је Наташа Дувњак, директор вртића.

Прије почетка рада одржан је родитељски састанак на којем су родитељи упознати са мјерама које ће се спроводити у вртићу, с циљем спречавања појаве вируса у установи. Предност је дата породицама у којима су оба родитеља запослена.

Извршено је уређење дворишта, чишћење и дезинфекција просторија и дидактичке опреме. Сваког јутра при пријему дјеце обавља се обавезна тријажа. Дјеци се мјери температура бесконтактним топломјером, а васпитачи су обавезни да носе маске.

Уколико иста ограничења у виду броја дјеце по групи буду на снази од 1. јуна, биће формирана и четврта група, с обзиром на заинтересованост родитеља.

Last modified: 20/05/2020

Comments are closed.