Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Епидемиолошка ситуација стабилна, у изолацији 25 лица

06/04/2020

Број наших суграђана који су у обавезној кућној самоизолацији свакодневно опада. До сада је ова мјера истекла за њих 118. Тренутно се у кућној самоизолацији налазе 24 особе, а у карантин Дома здравља “Др Зоран Митровић” ноћас је смјештено лице које је допутовало из Шведске.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације наглашено је да нема разлога за панику и да лице које је у карантину нема симптоме заразе вирусом Ковид-19, те да је у питању поштовање прописаних процедура Републичког штаба за ванредне ситуације.

С обзиром на то да се од сада главни улаз Дома здравља користи као улаз у карантин, служба хитне помоћи премјештена је у нову зграду, улаз “Медицина рада”. Амбуланте породичне медицине и даље су у старој згради, а улаз је са бочне (сјеверне) стране.

Представници Републичке управе цивилне заштите данас су боравили у Рогатици, гдје су извршили контролу карантинског смјештаја с циљем сагледавања стварног стања и потребних услова. Након прегледа утврђено је да су испуњени сви услови у складу са прописима, те да нема нерегуларности.

Last modified: 06/04/2020

Comments are closed.