Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Rogatički privrednici nastavljaju sa podrškom u prevazilaženju vanredne situacije

26/03/2020

Vlasnici pojedinih drvoprerađivačkih preduzeća iz Rogatice podržali su rad Štaba za vanredne situacije učestvujući u finansiranju troškova za nabavku zaštitnih maski. Načelnik opštine i komandant Štaba Milorad Jagodić sastao se danas sa njima.

“Naš razgovor se odnosio na dvije teme. Prvenstveno oni su zbog novonastale situacije osjetili potrebu da se pojave u Štabu i ponude svoju pomoć. Osim toga, razgovarali smo o njihovim mogućnostima da organizuju svoju proizvodnju u bilo kojoj mjeri, a da se ne ugrozi zdravlje radnika”, izjavio je Jagodić.

Cijeneći značaj Univerzitetske bolnice Foča za građane naše opštine, preduzeća “Ikonić Komerc” i “Rađen” danas su ovoj ustanovi donirala po 10 tona peleta.

Jedan od privrednika koji je takođe ponudio svoju pomoć je Milad Obrenović, vlasnik građevinskog preduzeća “Primus”. Obrenović je danas gostovao u “Podnevnim novostima” “Radija 303”.

“Nismo prekidali proces rada i nastojaćemo dokle god bude moglo da to ne radimo. Prilagodili smo broj ljudi, na lokalu radimo nekoliko projekata, poštujući sve mjere koje predlažu medicinski stručnjaci. Narod možda nije svjestan, mi smo u biološkom ratu, za koji ne znamo koliko će trajati, ali trudićemo se da prevaziđemo sve. Drago mi je što su se odazvali i drugi privrednici, jer privreda je ta koja treba da iznese svu problematiku”, poručio je Obrenović.

Kada su u pitanju građevinski projekti, načelnik Jagodić smatra da je potrebno nastaviti i sa njima, u bilo kom obimu:

“Jedan broj ugovorenih projekata prenijeli smo u ovu godinu. Aktivirali smo ih i nastojimo da ih realizujemo u ovoj situaciji. Život će da teče i dalje, korona će biti i proći. Ovih dana raspisujemo tendere za fasadu Osnovne škole “Sveti Sava”, za rasvjetu na Ptičijaku i centralni rezervoar u Plješevici”, rekao je Jagodić.

Last modified: 26/03/2020

Comments are closed.