Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обезбијеђено 100 кревета за случај да дође до ширења вируса корона

24/03/2020

Поштујући упутства Републичког штаба за ванредне ситуације, општински Штаб за ванредне ситуације обезбиједио је сто кревета за смјештај пацијената, у случају да дође до ширења вируса корона у нашој општини. Кревети се налазе у Дому здравља “Др Зоран Митровић” и Средњошколском центру “27. јануар”.

“Све обавезе које су проистекле из мјера “Републичког штаба за ванредне ситуације”, између осталог омогућавање смјештаја, ми смо испунили. Иако нисмо имали све што је потребно, успјели смо да то обезбиједимо”, изјавио је командант Штаба за ванредне ситуације општине Рогатица Милорад Јагодић.

Директор Дома здравља др Синиша Миљешић рекао је да су кревети у тој установи постављени на спрату старе зграде, а у школи у кабинетима.

“У Дому здравља добили смо 30 нових кревета са новим душецима и постељинама. Ми смо то монтирали, али надамо се да нам неће затребати. У школи су кревети постављени са размацима које прописује струка, учионице су довољно велике, тако да смо спремни за не дај Боже”, изјавио је др Миљешић.

Јагодић је додао да ће се у наредном периоду пратити развој ситуације и чекати даља упутства, на основу чега ће се предузимати друге мјере.

Last modified: 24/03/2020

Comments are closed.