Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Obilježen Dan boraca Republike Srpske

14/02/2020

Služenjem parastosa u manastiru Dobrun kod Višegrada danas je počelo obilježavanje 216 godina od Prvog srpskog ustanka i Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Parastosu prisustvuju delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, ministar rada i boračko-invalidske zaštitu Srpske Duško Milunović, predsjednik Boračke organizacije Srpske Milomir Savčić, te državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije Nenad Nerić.

Dan boraca obilježen je i u Rogatici. Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i predsjednik Opštinske boračke organizacije Mišo Sokolović položili su vijenac kod spomen-kapele borcima stradalim u proteklom ratu. Starješina hrama Svete Trojice Predrag Masal služio je parastos.

“Opštinska boračka organizacija ima još mnogo obaveza prema borcima. Između ostalog moramo da odredimo dan Rogatičke brigade. Nažalost prošlo je 25 godina, a to još uvijek nije urađeno. Ove godine ćemo to zvanično završiti”, izjavio je Sokolović.

“Mi ćemo i dalje nastaviti sa obilježavanjem mjesta stradanja na području naše opštine. Važno je naglasiti da nam je u planu centralno spomen-obilježje za borce i civile poginule u proteklom ratu. Sve opštine u okruženju već imaju takvo obilježje, a ove godine dobiće ga i Rogatica”, najavio je načelnik Jagodić.

Last modified: 14/02/2020

Comments are closed.