Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обиљежен Дан бораца Републике Српске

14/02/2020

Служењем парастоса у манастиру Добрун код Вишеграда данас је почело обиљежавање 216 година од Првог српског устанка и Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.
Парастосу присуствују делегација Народне скупштине Републике Српске, министар рада и борачко-инвалидске заштиту Српске Душко Милуновић, предсједник Борачке организације Српске Миломир Савчић, те државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања Владе Србије Ненад Нерић.

Дан бораца обиљежен је и у Рогатици. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и предсједник Општинске борачке организације Мишо Соколовић положили су вијенац код спомен-капеле борцима страдалим у протеклом рату. Старјешина храма Свете Тројице Предраг Масал служио је парастос.

“Општинска борачка организација има још много обавеза према борцима. Између осталог морамо да одредимо дан Рогатичке бригаде. Нажалост прошло је 25 година, а то још увијек није урађено. Ове године ћемо то званично завршити”, изјавио је Соколовић.

“Ми ћемо и даље наставити са обиљежавањем мјеста страдања на подручју наше општине. Важно је нагласити да нам је у плану централно спомен-обиљежје за борце и цивиле погинуле у протеклом рату. Све општине у окружењу већ имају такво обиљежје, а ове године добиће га и Рогатица”, најавио је начелник Јагодић.

Last modified: 14/02/2020

Comments are closed.