Званична интернет презентација Општинe Рогатица

ЈКП “Врела Сељани”: Континуирано унапређење водоводне мреже

05/02/2020

Радници ЈКП “Врела Сељани” још од оснивања овог предузећа, у августу 2018. године, врше бројне интервенције на водоводном систему наше општине. Поједини кварови игнорисани су деценијама, али током протекле године значајан дио је отклоњен, чиме је дошло до знатног побољшања у водоснабдијевању.

Ових дана у току су радови на замјени старих и уградњи нових вентила на градској водоводној мрежи за дио града који се снабдијева водом са изворишта “Зиличина”.

“До сада је била пракса да се у случају појаве квара на било ком сегменту водоводне мреже гасе пумпе и прекида водоснабдијевање цијелог града, док се квар не отклони. Уградњом вентила се формирају зоне у оквиру градске водоводне мреже с циљем да се избјегне прекид водоснабдијевања за цијели град уколико се деси квар на некој од зона. На овај начин омогућиће се прецизнија детекција кварова на дотрајалој градској мрежи”, изјавио је Александар Вукојичић, директор ЈКП “Врела Сељани” и замолио кориснике за разумијевање и стрпљење за вријеме прекида у водоснабдијевању, док се не отклоне кварови и уграде нови вентили.

У протеклом периоду саниран је велики број кварова на подручју града који се снабдијева са изворишта “Сељани”, чиме се након дугог низа година, упркос лошој хидрометеролошкој ситуацији, избјегла редукција воде и обезбиједило континуирано снабдијевање за кориснике.

Last modified: 05/02/2020

Comments are closed.