Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Obilježena krsna slava Boračke organizacije

08/11/2019

Danas se obilježava praznik Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan, koji je krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske. Centralno obilježavanje upriličeno je u Nevesinju, gdje je služena Sveta arhijerejska liturgija i održana svečana akademija.

U organizaciji Opštinske boračke organizacije Rogatica i rogatički borci obilježili su svoju krsnu slavu. Saborci, članovi porodica, sugrađani i opštinsko rukovodstvo prislužili su svijeće kod Spomen-kapele borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a predstavnici Opštinske boračke organizacije položili su vijenac.

U spomen-kapeli, koja fotografijama čuva sjećanje na 284 borca, rogatički sveštenici služili su parastos, a zatim je obavljen i čin lomljenja slavskog kolača.

Podsjećamo, juče je u Mesićima osvećeno spomen-obilježje sedmorici pripadnika Vojske Republike Srpske, koje su 1993. godine iz zasjede pobili pripadnici Armije BiH. Predsjednik Opštinske boračke organizacije Rogatica Mišo Sokolović najavio je za predstojeći period brojne aktivnosti kojima će se čuvati sjećanje na one koji su dali svoje živote za Rogaticu i Republiku Srpsku.

Last modified: 08/11/2019

Comments are closed.