Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Ove godine skoro pola miliona KM za renoviranje škola i obdaništa

04/11/2019

Ovih dana završeno je saniranje i bojenje fasade, te zamjena oluka i limarske popravke na većoj zgradi Srednjoškolskog centra “27. januar”. Za ove namjene Opština je izdvojila preko 32.000 KM. Opštinska uprava je u 2017. i 2018. godini izdvojila 170.000 KM za zamjenu stolarije na obje zgrade srednjoškolskog centra, čime su spriječeni veliki gubici toplotne energije.

Radovi su aktuelni i u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. U avgustu ove godine završeni su radovi na postavljanju dvovodnih krovova na dva dijela škole u kojima je problem prokišnjavanja bio najizraženiji, za šta je utrošeno 105.417 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske. Dio sredstava koje je Vlada Srbije donirala našoj opštini, tačnije 231.000 KM, biće uložen u pokrivanje glavnog bloka, prepravku krova fiskulturne sale i hitnu sanaciju svih, skoro neupotrebljivih, mokrih čvorova.

Prvi put za četiri decenije postojanja renovira se i Dječiji vrtić “Bambi”. Za rekonstrukciju, dogradnju zgrade, zamjenu mokrih čvorova i krova, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Opština Rogatica izdvojili su više od 100.000 KM.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izuzetno je zadovoljan urađenim, naglašavajući da su dobri uslovi za mlade naše opštine jedno od najvažnijih opredjeljenja aktuelne vlasti.

Last modified: 04/11/2019

Comments are closed.