Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Ове године скоро пола милиона КМ за реновирање школа и обданишта

04/11/2019

Ових дана завршено је санирање и бојење фасаде, те замјена олука и лимарске поправке на већој згради Средњошколског центра “27. јануар”. За ове намјене Општина је издвојила преко 32.000 КМ. Општинска управа је у 2017. и 2018. години издвојила 170.000 КМ за замјену столарије на обје зграде средњошколског центра, чиме су спријечени велики губици топлотне енергије.

Радови су актуелни и у Основној школи “Свети Сава”. У августу ове године завршени су радови на постављању двоводних кровова на два дијела школе у којима је проблем прокишњавања био најизраженији, за шта је утрошено 105.417 КМ, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске. Дио средстава које је Влада Србије донирала нашој општини, тачније 231.000 КМ, биће уложен у покривање главног блока, преправку крова фискултурне сале и хитну санацију свих, скоро неупотребљивих, мокрих чворова.

Први пут за четири деценије постојања реновира се и Дјечији вртић “Бамби”. За реконструкцију, доградњу зграде, замјену мокрих чворова и крова, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Општина Рогатица издвојили су више од 100.000 КМ.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изузетно је задовољан урађеним, наглашавајући да су добри услови за младе наше општине једно од најважнијих опредјељења актуелне власти.

Last modified: 04/11/2019

Comments are closed.