Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Obilježen Međunarodni dan žena na selu

29/10/2019

Međunarodni dan žena na selu obilježava se 15. oktobra, a sa opravdanim zakašnjenjem juče je obilježen i u Rogatici. Organizator svečanosti bilo je Udruženje žena “Snop” iz Gučeva uz podršku Opštine Rogatica.

Prisutne su pozdravili predsjednica udruženja Slađana Ujić i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić. Ujićeva je izrazila zahvalnost Opštinskoj upravi na izuzetnoj podršci i razumijevanju, naglasivši da “Snop” zahvaljujući tome po treći put ima mogućnost da nagradi žene iz seoskih mjesnih zajednica, koje su po mišljenju udruženja doprinijele njegovanju tradicionalnih i porodičnih vrijednosti.

Načelnik Jagodić je izjavio da pored globalnog trenda gašenja sela, koji je zahvatio i Rogaticu, ipak ima svijetlih primjera mlađih i starijih žena koje žive i rade na selu. Ovom prilikom Jagodić je Slađani Ujić uručio zahvalnicu za višegodišnji doprinos u osnaživanju žena iz ruralnih sredina. Nakon svečanog dijela upriličena je zakuska koju su pripremile članice “Snopa”.

Ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija, Međunarodni dan žena na selu se obilježava organizovanjem raznih aktivnosti i događaja koji ukazuju na njihov položaj.


Last modified: 29/10/2019

Comments are closed.