Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обиљежен Међународни дан жена на селу

29/10/2019

Међународни дан жена на селу обиљежава се 15. октобра, а са оправданим закашњењем јуче је обиљежен и у Рогатици. Организатор свечаности било је Удружење жена “Сноп” из Гучева уз подршку Општине Рогатица.

Присутне су поздравили предсједница удружења Слађана Ујић и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић. Ујићева је изразила захвалност Општинској управи на изузетној подршци и разумијевању, нагласивши да “Сноп” захваљујући томе по трећи пут има могућност да награди жене из сеоских мјесних заједница, које су по мишљењу удружења допринијеле његовању традиционалних и породичних вриједности.

Начелник Јагодић је изјавио да поред глобалног тренда гашења села, који је захватио и Рогатицу, ипак има свијетлих примјера млађих и старијих жена које живе и раде на селу. Овом приликом Јагодић је Слађани Ујић уручио захвалницу за вишегодишњи допринос у оснаживању жена из руралних средина. Након свечаног дијела уприличена је закуска коју су припремиле чланице “Снопа”.

Установљен од стране Уједињених нација, Међународни дан жена на селу се обиљежава организовањем разних активности и догађаја који указују на њихов положај.


Last modified: 29/10/2019

Comments are closed.