Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Premijer Višković obišao proizvodni pogon Mesne industrije ,,Vizion“

18/10/2019

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministrom finansija Zorom Vidović i načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem, obišao je proizvodni pogon Mesne industrije ,,Vizion” Rogatica.

Premijer Višković rekao je da mu posebno zadovoljstvo kada ima priliku da posjeti proizvodne pogone u Republici Srpskoj, kao što je pogon „Viziona”.

„Ovdje je već treća generacija koja se bavi isključivo ovim poslom. Oni su posao koji su započeli njihovi roditelji šezdesetih godina proširivali i došli na nivo koji zaista mora da se cijeni”, rekao je premijer Višković.

Predsjednik Vlade rekao je da oni nisu samo važni kao prerađivači, nego i kao korisnici sirovine koja se proizvodi u Republici Srpskoj.

„Nije bitno samo koliko radnika zapošljavaju, nego i što kroz kooperantske veze sa našim proizvođačima na neki način zapošljavaju ili omogućavaju bolji život većem broju naših stanovnika”, istakao je predsjednik Vlade.

Premijer Višković pohvalio je namjeru vlasnika da se nastavi sa proširivanjem kapaciteta preduzeća i planovima za izlazak na tržišta izvan Republike Srpske.

„Njihove namjere nam daju za pravo da Vlada Republike Srpske sa posebnom pažnjom posmatra ovakve subjekte i daje im podršku, jer oni ne razvijaju samo svoj vlastiti biznis, nego čitavu regiju i Republiku Srpsku”, naglasio je premijer Višković.

Direktor preduzeća „Vizion” Slavko Nerić zahvalio je predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću na posjeti, a lokalnim vlastima za podršku i  podsjetio da je porodična kompanija “Nerić” osnovana još 1966. godine.

On je istakao da ova firma zapošljava oko 70 radnika, kao i da ima izuzetnu saradnju sa lokalnim stočarima i farmerima, ali i partnerima iz cijele BiH, Srbije i okruženja.

“Osim pogona za preradu mesa, posjedujemo i vlastitu klanicu. Namjeravamo da naš proizvodni portfolio razvijamo u pravcu proizvodnje konzervi, odnosno mesnih prerađevina, pašteta, narezaka i gulaša”, najavio je Nerić.

Last modified: 18/10/2019

Comments are closed.