Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Вишковић – Јагодић: Заједничким снагама за развој Рогатице

18/10/2019

У периоду од 2006. године до данас Влада Републике Српске је по различитим основама уложила преко 57 милиона КМ у општину Рогатица. Улагања у нашу општину биће настављена и даље, што је потврђено након данашњег састанка премијера Радована Вишковића и начелника Рогатице Милорада Јагодића.

“Увијек смо имали одличну сарадњу са Владом Републике Српске и наилазили на разумијевање за све наше проблеме. Код нас су актуелни бројни пројекти. Завршавамо градски базен и инсталацију ЛЕД расвјете. Радимо на стварању што бољих услова у обданишту, основној и средњој школи, уљепшавамо фасаде, Трг, завршили смо једну и започињемо другу пјешачку стазу. Започели смо изградњу спортске дворане, пред нама је и изградња тартан стазе, али и многи други пројекти. Сигурно је да не бисмо били у могућности реализовати све ово без подршке Владе”, изјавио је Јагодић.

“У овој општини често је долазило до смјене власти, што се сигурно негативно одразило и на њен развој. Јагодић је до сада морао да санира ту дубиозу у којој се налазила општина, али колико видим већ је створио могућност за напредак. Сви кључни пројекти на овом подручју рађени су у сарадњи са Владом Републике Српске и то морамо и јасно и гласно да кажемо. Влада Српске ће и даље да буде партнер овој локалној заједници, као што помаже и остале општине у Српској”, рекао је Вишковић.

Као потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Вишковић је поручио да је актуелна власт у значајној мјери допринијела развоју Рогатице, због чега и на наредним локалним изборима очекује апсолутну побједу ове странке, а самим тим и још бржи развој наше локалне заједнице.

Састанку је присуствовала и Зора Видовић, министар финансија у Влади Српске. Видовићева је похвалила руководство општине као веома активно и присутно у комуникацији са ресорним министарствима у Влади Републике Српске.

Вишковић, Видовићева и Јагодић су са делегацијама након састанка обишли погоне предузећа “Визион”, које су 1966. године у Рогатици основали Стојан и Нада Нерић, а данас га са њима успјешно воде дјеца и унуци.

Комплетну фото галерију можете погледати на Фејсбук профилу Рогатичке Новости: http://www.tiny.cc/itkrez

Last modified: 18/10/2019

Comments are closed.