Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Višković – Jagodić: Zajedničkim snagama za razvoj Rogatice

18/10/2019

U periodu od 2006. godine do danas Vlada Republike Srpske je po različitim osnovama uložila preko 57 miliona KM u opštinu Rogatica. Ulaganja u našu opštinu biće nastavljena i dalje, što je potvrđeno nakon današnjeg sastanka premijera Radovana Viškovića i načelnika Rogatice Milorada Jagodića.

“Uvijek smo imali odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske i nailazili na razumijevanje za sve naše probleme. Kod nas su aktuelni brojni projekti. Završavamo gradski bazen i instalaciju LED rasvjete. Radimo na stvaranju što boljih uslova u obdaništu, osnovnoj i srednjoj školi, uljepšavamo fasade, Trg, završili smo jednu i započinjemo drugu pješačku stazu. Započeli smo izgradnju sportske dvorane, pred nama je i izgradnja tartan staze, ali i mnogi drugi projekti. Sigurno je da ne bismo bili u mogućnosti realizovati sve ovo bez podrške Vlade”, izjavio je Jagodić.

“U ovoj opštini često je dolazilo do smjene vlasti, što se sigurno negativno odrazilo i na njen razvoj. Jagodić je do sada morao da sanira tu dubiozu u kojoj se nalazila opština, ali koliko vidim već je stvorio mogućnost za napredak. Svi ključni projekti na ovom području rađeni su u saradnji sa Vladom Republike Srpske i to moramo i jasno i glasno da kažemo. Vlada Srpske će i dalje da bude partner ovoj lokalnoj zajednici, kao što pomaže i ostale opštine u Srpskoj”, rekao je Višković.

Kao potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Višković je poručio da je aktuelna vlast u značajnoj mjeri doprinijela razvoju Rogatice, zbog čega i na narednim lokalnim izborima očekuje apsolutnu pobjedu ove stranke, a samim tim i još brži razvoj naše lokalne zajednice.

Sastanku je prisustvovala i Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Srpske. Vidovićeva je pohvalila rukovodstvo opštine kao veoma aktivno i prisutno u komunikaciji sa resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

Višković, Vidovićeva i Jagodić su sa delegacijama nakon sastanka obišli pogone preduzeća “Vizion”, koje su 1966. godine u Rogatici osnovali Stojan i Nada Nerić, a danas ga sa njima uspješno vode djeca i unuci.

Kompletnu foto galeriju možete pogledati na Fejsbuk profilu Rogatičke Novosti: http://www.tiny.cc/itkrez

Last modified: 18/10/2019

Comments are closed.