Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Potpisan ugovor o sanaciji mokrih čvorova, pokrivanju fiskulturne sale i glavnog dijela Osnovne škole “Sveti Sava” vrijedan 231.000 KM

17/10/2019

Problem prokišnjavanja godinama je bio prisutan u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Rogatica. Prema mišljenju stručnjaka uzrok je bio ravan krov koji nije pogodan za naše podneblje zbog velike količine padavina. U avgustu ove godine završeni su radovi na postavljanju dvovodnih krovova na dva dijela škole u kojima je problem prokišnjavanja bio najizraženiji. Za ove radove utrošeno je 105.417 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Problem prokišnjavanja time nije riješen, jer glavni blok objekta takođe ima ravan krov, a fiskulturna sala je nestručno prekrivena limom. Ipak, prokišnjavanje i loši higijenski uslovi u osnovnoj školi uskoro će postati prošlost. Dio sredstava koje je Vlada Srbije donirala našoj opštini, tačnije 231.000 KM, biće uložen u pokrivanje glavnog bloka, prepravku krova fiskulturne sale i hitnu sanaciju svih, skoro neupotrebljivih, mokrih čvorova.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić danas je potpisao ugovor o izvođenju radova sa preduzećem “Primus”. Radovi bi trebalo da počnu za sedam, a rok za izvođenje je 90 dana.

Last modified: 17/10/2019

Comments are closed.