Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписан уговор о санацији мокрих чворова, покривању фискултурне сале и главног дијела Основне школе “Свети Сава” вриједан 231.000 КМ

17/10/2019

Проблем прокишњавања годинама је био присутан у Основној школи “Свети Сава” Рогатица. Према мишљењу стручњака узрок је био раван кров који није погодан за наше поднебље због велике количине падавина. У августу ове године завршени су радови на постављању двоводних кровова на два дијела школе у којима је проблем прокишњавања био најизраженији. За ове радове утрошено је 105.417 КМ, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске.

Проблем прокишњавања тиме није ријешен, јер главни блок објекта такође има раван кров, а фискултурна сала је нестручно прекривена лимом. Ипак, прокишњавање и лоши хигијенски услови у основној школи ускоро ће постати прошлост. Дио средстава које је Влада Србије донирала нашој општини, тачније 231.000 КМ, биће уложен у покривање главног блока, преправку крова фискултурне сале и хитну санацију свих, скоро неупотребљивих, мокрих чворова.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић данас је потписао уговор о извођењу радова са предузећем “Примус”. Радови би требало да почну за седам, а рок за извођење је 90 дана.

Last modified: 17/10/2019

Comments are closed.