Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Промовисан нови роман Саше Кнежевића “Кад ће срећа па се зарати”

19/09/2019

Почетком овог мјесеца, у издању Удружења књижевника Републике Српске, Саша Кнежевић је објавио свој четврти роман под насловом “Кад ће срећа па се зарати”. Након промоције на “24. Међународном сајму књиге” у Бањалуци, Кнежевић је свој нови роман синоћ промовисао и у Рогатици.

“Књига заправо не говори о рату, већ о парчићима живота. Све значајне књиге су већ написане. Борити се са њима и нешто доказивати је бесмислено. Али књигама попут ове свакако је могуће забиљежити фрагменте из живота обичних људи и покушати разријешити неке животне дилеме”, појаснио је Кнежевић.

Осим аутора, о књизи је говорио и Јовица Васовић, професор српског језика и књижевности.

“Сви ми који смо морали да напустимо своја огњишта можемо се препознати у неком од ликова из овог романа који вјерно осликава ратом измијењене животе људи. Осим тога што има дар за писање, Кнежевић је и један од најбољих познавалаца књижевности и језика на нашим просторима, што се и те како види у поступку писања романа”, изјавио је Васовић.

Саша Кнежевић је редовни професор на Филозофском факултету у Палама у оквиру три образовна циклуса. Учесник је бројних научних скупова, аутор и коаутор стручних и научних радова и приређивач антологија народне књижевности. Био је руководилац пројекта “Књижевност и историја Срба у БиХ”, а тренутно је ангажован на вишегодишњем пројекту “Значај српског језика и књижевности у очувању Републике Српске”. Раније је објавио романе: “Јадни мој Марко”, “Откуд памет оном ко је нема?” и “У сјећању на заборав”.

Last modified: 19/09/2019

Comments are closed.