Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Promovisan novi roman Saše Kneževića “Kad će sreća pa se zarati”

19/09/2019

Početkom ovog mjeseca, u izdanju Udruženja književnika Republike Srpske, Saša Knežević je objavio svoj četvrti roman pod naslovom “Kad će sreća pa se zarati”. Nakon promocije na “24. Međunarodnom sajmu knjige” u Banjaluci, Knežević je svoj novi roman sinoć promovisao i u Rogatici.

“Knjiga zapravo ne govori o ratu, već o parčićima života. Sve značajne knjige su već napisane. Boriti se sa njima i nešto dokazivati je besmisleno. Ali knjigama poput ove svakako je moguće zabilježiti fragmente iz života običnih ljudi i pokušati razriješiti neke životne dileme”, pojasnio je Knežević.

Osim autora, o knjizi je govorio i Jovica Vasović, profesor srpskog jezika i književnosti.

“Svi mi koji smo morali da napustimo svoja ognjišta možemo se prepoznati u nekom od likova iz ovog romana koji vjerno oslikava ratom izmijenjene živote ljudi. Osim toga što ima dar za pisanje, Knežević je i jedan od najboljih poznavalaca književnosti i jezika na našim prostorima, što se i te kako vidi u postupku pisanja romana”, izjavio je Vasović.

Saša Knežević je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Palama u okviru tri obrazovna ciklusa. Učesnik je brojnih naučnih skupova, autor i koautor stručnih i naučnih radova i priređivač antologija narodne književnosti. Bio je rukovodilac projekta “Književnost i istorija Srba u BiH”, a trenutno je angažovan na višegodišnjem projektu “Značaj srpskog jezika i književnosti u očuvanju Republike Srpske”. Ranije je objavio romane: “Jadni moj Marko”, “Otkud pamet onom ko je nema?” i “U sjećanju na zaborav”.

Last modified: 19/09/2019

Comments are closed.