Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Sve spremno za 55. regionalnu poljoprivrednu izložbu i sajam “Rogatica 2019”

12/09/2019

Na završnom sastanku organizacionog odbora 55. regionalne poljoprivredne izložbe i sajma “Rogatica 2019”, koji će se održati predstojeće subote, konstatovano je da su obavljene posljednje pripreme i da je sve spremno za održavanje ove manifestacije.

Učešće su potvrdili uzgajivači i proizvođači iz skoro 20 opština ovog dijela BiH. Opština Rogatica je kao organizator pripremila novčane nagrade u svim kategorijama. Ukupan fond nagrada je 24.450 KM. Svakom učesniku biće obezbijeđen doručak, a izlagačima stoke i naknada za gorivo.

U petak, dan prije zvaničnog otvaranja sajma i izložbe, za sve zainteresovane biće održana stručna predavanja. Prof. dr Snežana Jovanović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna govoriće o značaju promocije tradicionalnih proizvoda, a prof. dr Vojislav Trkulja sa Poljoprivrednog instituta Republike Srpske o novim bolestima i štetočinama koje prijete domaćoj proizvodnji gajenih biljaka. Predavanja počinju u 16 časova u sali Opštine.

Svečano otvaranje 55. regionalne poljoprivredne izložbe i sajma “Rogatica 2019” je u subotu u 10 časova. Dok će skorup-kajmak zbog tehničkih razloga biti ocijenjen dan ranije, u subotu će stručne komisije ocjenjivati krave, ovce, koze, konje, krompir i tradicionalne proizvode.

Last modified: 12/09/2019

Comments are closed.