Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Održani “Dani polja sjemenskog krompira” na Borikama

23/08/2019

Boričanin Ozren Planojević, vlasnik preduzeća “Agros” i najveći proizvođač sjemenskog krompira u BiH, juče je bio domaćin manifestacije “Dani polja sjemenskog krompira”. Na njegovom oglednom polju krompira predstavljeno je deset novih sorti.

“To su nove sorte HZPC-a iz Holandije, koje su uvedene u sortnu listu BiH i koje su jako prinosne. Proizvođači su došli na lice mjesta da vide razlike i karakteristike i neki su se već opredijelili za sortu koja će im odgovarati za proizvodnju, odnosno tržište”, izjavio je Planojević.

Opština Rogatica u skladu sa svojim mogućnostima podržava proizvođače kroz različite projekte, prilikom čega se razmjenjuju iskustva i prave dogovori oko plasmana.

“Odavde potiče čuveni borički krompir koji je možda i najkvalitetniji koji se proizvodi u Republici Srpskoj. Dobro je što je gospodin Planojević okupio veliki broj zainteresovanih pojedinaca i preduzeća, koji imaju priliku da se dogovore oko nabavke i plasmana, ali i da razmijene iskustva”, smatra načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Za više od 200 posjetilaca Planojević je u ugodnom ambijentu bivšeg hotela “Borike” upriličio druženje uz bogatu trpezu, na kojoj su, između ostalog, bili neizostavni borički krompir i kajmak.

Milorad Jagodić
Ozren Planojević

Last modified: 23/08/2019

Comments are closed.