Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржани “Дани поља сјеменског кромпира” на Борикама

23/08/2019

Боричанин Озрен Планојевић, власник предузећа “Агрос” и највећи произвођач сјеменског кромпира у БиХ, јуче је био домаћин манифестације “Дани поља сјеменског кромпира”. На његовом огледном пољу кромпира представљено је десет нових сорти.

“То су нове сорте ХЗПЦ-а из Холандије, које су уведене у сортну листу БиХ и које су јако приносне. Произвођачи су дошли на лице мјеста да виде разлике и карактеристике и неки су се већ опредијелили за сорту која ће им одговарати за производњу, односно тржиште”, изјавио је Планојевић.

Општина Рогатица у складу са својим могућностима подржава произвођаче кроз различите пројекте, приликом чега се размјењују искуства и праве договори око пласмана.

“Одавде потиче чувени борички кромпир који је можда и најквалитетнији који се производи у Републици Српској. Добро је што је господин Планојевић окупио велики број заинтересованих појединаца и предузећа, који имају прилику да се договоре око набавке и пласмана, али и да размијене искуства”, сматра начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

За више од 200 посјетилаца Планојевић је у угодном амбијенту бившег хотела “Борике” уприличио дружење уз богату трпезу, на којој су, између осталог, били неизоставни борички кромпир и кајмак.

Милорад Јагодић
Озрен Планојевић

Last modified: 23/08/2019

Comments are closed.