Званична интернет презентација Општинe Рогатица

“Преображењски дани 2019” од 12. до 19. августа

05/08/2019

Први “Преображењски дани” одржани су 2010. године. Овогодишње, јубиларно, издање карактеристично је по томе што ће уз крсну славу општине Преображење Господње први пут бити обиљежен и Дан општине. Општина Рогатица је поводом тога у сарадњи са осталим организаторима припремила богат осмодневни програм који ће трајати од 12. до 19. августа.

Шездесет година мото спорта у Рогатици биће обиљежено Отвореним првенством Србије и БиХ у мото-кросу „Рогатица 2019“. Од ове године рогатичке мото-крос трке бодоваће се за шампионат БиХ и биће позивне за шампионат Србије.

Музичке звијезде овогодишњих “Преображењских дана” свакако ће бити музичари из групе “Лексингтон”, која се налази међу најпопуларнијим музичким групама на Балкану.

Рогатичани ће имати прилику да проведу вече уз новинарку и књижевницу Јелену Бачић Алимпић, која ће промовисати своје романе. Осим тога, биће приређено и књижевно вече са рогатичким и гостујућим пјесницима.

Рогатичкој публици биће приказан документарни филм “Уранијум 238 – моја прича”, аутора Срђана Алексића, који говори о бомбардовању Југославије осиромашеним уранијумом и посљедицама по здравље људи. У сарадњи са “Кинотеком Републике Српске” биће приказани и филмови из њеног богатог архива.

Републичко такмичење сјекача биће одржано у оквиру “Преображењских дана”, у организацији Шумског газдинства “Сјемећ” Рогатица.

У домену спорта биће одржани неизоставни турнири у тенису, уличном баскету, фудбалу, шаху, а биће одиграна и утакмица ветерана ФК “Младост” и ФК “Радник” Бијељина.

Званични програм “Преображењских дана” са терминима и локацијама одржавања биће објављен током ове седмице.

Last modified: 05/08/2019

Comments are closed.