Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

“Preobraženjski dani 2019” od 12. do 19. avgusta

05/08/2019

Prvi “Preobraženjski dani” održani su 2010. godine. Ovogodišnje, jubilarno, izdanje karakteristično je po tome što će uz krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje prvi put biti obilježen i Dan opštine. Opština Rogatica je povodom toga u saradnji sa ostalim organizatorima pripremila bogat osmodnevni program koji će trajati od 12. do 19. avgusta.

Šezdeset godina moto sporta u Rogatici biće obilježeno Otvorenim prvenstvom Srbije i BiH u moto-krosu „Rogatica 2019“. Od ove godine rogatičke moto-kros trke bodovaće se za šampionat BiH i biće pozivne za šampionat Srbije.

Muzičke zvijezde ovogodišnjih “Preobraženjskih dana” svakako će biti muzičari iz grupe “Leksington”, koja se nalazi među najpopularnijim muzičkim grupama na Balkanu.

Rogatičani će imati priliku da provedu veče uz novinarku i književnicu Jelenu Bačić Alimpić, koja će promovisati svoje romane. Osim toga, biće priređeno i književno veče sa rogatičkim i gostujućim pjesnicima.

Rogatičkoj publici biće prikazan dokumentarni film “Uranijum 238 – moja priča”, autora Srđana Aleksića, koji govori o bombardovanju Jugoslavije osiromašenim uranijumom i posljedicama po zdravlje ljudi. U saradnji sa “Kinotekom Republike Srpske” biće prikazani i filmovi iz njenog bogatog arhiva.

Republičko takmičenje sjekača biće održano u okviru “Preobraženjskih dana”, u organizaciji Šumskog gazdinstva “Sjemeć” Rogatica.

U domenu sporta biće održani neizostavni turniri u tenisu, uličnom basketu, fudbalu, šahu, a biće odigrana i utakmica veterana FK “Mladost” i FK “Radnik” Bijeljina.

Zvanični program “Preobraženjskih dana” sa terminima i lokacijama održavanja biće objavljen tokom ove sedmice.

Last modified: 05/08/2019

Comments are closed.