Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Ђокић и Јагодић: Заједничким снагама у борби за покретање “Нове творнице пречистача”

24/07/2019

Општина Рогатица и убудуће може рачунати на подршку Министарства енергетике и рударства у реализацији пројеката битних за нашу локалну заједницу, закључак је састанка министра Петра Ђокића и начелника општине Рогатица Милорада Јагодића. Посебна пажња посвећена је могућностима покретања производње у “Новој творници пречистача”.

Због очуваности ресурса у овом предузећу би се без већих потешкоћа могла покренути производња, уколико се створе могућности за закључивање адекватних пословних уговора.

“Оно што они сада раде је недовољно за интезиван и велики раст и развој. Зато једино рјешење јесте да искористимо контакте, којих и ја имам, са представницима других држава, других компанија из региона и да их усмјеримо ка овој фабрици. Надам се да захваљујући једном изузетно квалитетном дијелу опреме коју посједује “НТП” Рогатица да би се она могла ставити у функцију нове производње”, изјавио је министар Ђокић.

“Оживљавање производње у “Новој творници пречистача” било би од огромног значаја за нашу локалну заједницу. Битно је да покренемо металски сектор, а наши суграђани би тако имали прилику за запослење, јер то је производња која се не може покренути са неколико, већ са десетинама запослених”, нагласио је начелник Јагодић.

На састанку је разговарано и о енергетским објектима на подручју Рогатице, при чему је истакнуто да се прошле године од накнада за концесије у локални буџет слило око 700.000 КМ.

Last modified: 24/07/2019

Comments are closed.