Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Danas otvaranje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara u Sokocu

03/07/2019

Na stadionu “Bara” u Sokocu danas će svečano biti otvorene 56. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ na kojima će učestvovati sportisti iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH.

Prema programu svečanog otvaranja, u 15.30 predviđen je dolazak svih učesnika na stadion, u 16.00 časova svečani defile sportista uz zvuke fanfara, a u 17.00 časova planirano je unošenje zastave MOSI.

U 17.10 učesnike i goste pozdraviće načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, a u 17.20 predviđeno je obraćanje predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, koji će svečano proglasiti otvorenim 56. MOSI.

Nakon toga, planirano je podizanje zastave i intoniranje himne MOSI i kulturno-umjetnički program.

Takmičarski dio manifestacije počinje fudbalskom utakmicom ekipa “Rudo” i “Sokolac” oko 18.00 časova, a potom slijede atletske trke na 800 metara-žene i 1.500 metara-muškarci.

Otvaranju MOSI prisustvovaće i predstavnici opština iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH, te političkog, društvenog i privrednog života grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije, kao i građani.

U takmičarskom dijelu učestvovaće 251 sportska ekipa /164 muške i 87 ženskih/ u atletskim disciplinama, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci na pijesku, ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu.

Na ovogodišnjim MOSI Rogaticu će predstavljati 114 sportista u atletici, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu i tenisu.

Last modified: 03/07/2019

Comments are closed.