Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Radost u porodici Gluhović – Majka Maja rodila jedanaesto dijete

07/06/2019

Daleke 1981. godine Maju Radojević majka je napustila po rođenju. Odgojila ju je baba, a kada je stasala u djevojku, iz rodnih Sočica se udala u obližnje selo Božine za Nenada Gluhovića. Nasuprot majci, Maja je željela što više djece i ta želja joj se ostvarila. Prije tri dana rodila je jedanaesto dijete, sina Njegoša.

Prvo dijete, sina Bogdana, Gluhovići su dobili prije dvadeset godina. Zatim su se rađali Nevena, Suzana, Gorica, Dragoljub, blizanci Dušan i Dušica, Snežana, Jovanka, Danijela i Njegoš. Maja kaže da ne planira dalje proširenje porodice.

Lav Nikolajevič Tolstoj davno je napisao da sve srećne porodice liče jedna na drugu. Za Gluhoviće se može reći da su srećni na svoj način i da kao takvi mogu biti primjer drugima. Tako brojnoj porodici potrebno je mnogo toga i svaka pomoć je dobrodošla, ali oni su veoma skromni i zadovoljni onim što imaju.

“Sin Bogdan je zaposlen u Oružanim snagama i pomaže nas koliko može. Imamo četiri krave, mlijeko, sir i kajmak za naše potrebe. Planiramo da pravimo štalu i želja nam je da imamo deset krava. Tada ću moći prodavati mlijeko što će nam biti od velike koristi”, kaže Maja.

Veliku podršku porodici Gluhović pružaju Opštinska uprava Rogatica i Centar za socijalni rad. Njihovi predstavnici posjetili su juče Gluhoviće i uručili im osnovne životne namirnice, kao i 1.000 KM – dar načelnika opštine Milorada Jagodića.

“Centar za socijalni rad često pomaže ovoj porodici. Svakom akcijom koju organizujemo oni su obuhvaćeni, a kroz projekat socijalizacije svake godine neko od djece ide na more”, izjavila je Marina Ćosović, direktorica Centra za socijalni rad.

Ocjene i vladanje malih Gluhovića u školi su za primjer. Na pitanje šta bi željela da ima, desetogodišnja Dušica odgovara: “Još krava”. Želje braće i sestara takođe su skromne i ne razlikuju se od njenih, što pokazuje da je i u današnje vrijeme materijalizma moguće njegovati istinske životne vrijednosti.

Last modified: 07/06/2019

Comments are closed.