Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Радост у породици Глуховић – Мајка Маја родила једанаесто дијете

07/06/2019

Далеке 1981. године Мају Радојевић мајка је напустила по рођењу. Одгојила ју је баба, а када је стасала у дјевојку, из родних Сочица се удала у оближње село Божине за Ненада Глуховића. Насупрот мајци, Маја је жељела што више дјеце и та жеља јој се остварила. Прије три дана родила је једанаесто дијете, сина Његоша.

Прво дијете, сина Богдана, Глуховићи су добили прије двадесет година. Затим су се рађали Невена, Сузана, Горица, Драгољуб, близанци Душан и Душица, Снежана, Јованка, Данијела и Његош. Маја каже да не планира даље проширење породице.

Лав Николајевич Толстој давно је написао да све срећне породице личе једна на другу. За Глуховиће се може рећи да су срећни на свој начин и да као такви могу бити примјер другима. Тако бројној породици потребно је много тога и свака помоћ је добродошла, али они су веома скромни и задовољни оним што имају.

“Син Богдан је запослен у Оружаним снагама и помаже нас колико може. Имамо четири краве, млијеко, сир и кајмак за наше потребе. Планирамо да правимо шталу и жеља нам је да имамо десет крава. Тада ћу моћи продавати млијеко што ће нам бити од велике користи”, каже Маја.

Велику подршку породици Глуховић пружају Општинска управа Рогатица и Центар за социјални рад. Њихови представници посјетили су јуче Глуховиће и уручили им основне животне намирнице, као и 1.000 КМ – дар начелника општине Милорада Јагодића.

“Центар за социјални рад често помаже овој породици. Сваком акцијом коју организујемо они су обухваћени, а кроз пројекат социјализације сваке године неко од дјеце иде на море”, изјавила је Марина Ћосовић, директорица Центра за социјални рад.

Оцјене и владање малих Глуховића у школи су за примјер. На питање шта би жељела да има, десетогодишња Душица одговара: “Још крава”. Жеље браће и сестара такође су скромне и не разликују се од њених, што показује да је и у данашње вријеме материјализма могуће његовати истинске животне вриједности.

Last modified: 07/06/2019

Comments are closed.