Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Nova nastojanja za pokretanje proizvodnje u Novoj tvornici prečistača

23/05/2019

Opštinska i republička vlast u stalnoj su potrazi za rješenjima pomoću kojih bi se u većoj mjeri oživjela proizvodnja u Novoj tvornici prečistača. U sklopu tih aktivnosti načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić danas je održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Oni su predvođeni rukovodstvom Nove tvornice prečistača obišli hale ovog preduzeća i ustanovili visok stepen očuvanosti mašina i alata, koji bi se mogli koristiti ne samo u proizvodnji prečistača, već i u namjenskoj industriji.

Zaključeno je da će vlasti Srbije raditi na promociji Nove tvornice prečistača i njenom povezivanju sa potencijalnim partnerima iz Srbije. Osim toga, uz podršku opštinske vlasti planirana je organizovana posjeta privrednika iz Srbije NTPR-u, kako bi se bliže upoznali sa mogućnostima koje nudi ovaj prijeratni gigant.

Nova tvornica prečistača posluje pod tim nazivom od 2009. godine, kada ju je od sigurne propasti spasila Vlada Republike Srpske. Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, na svom vrhuncu, ovo preduzeće zapošljavalo je preko 800 radnika. Raspadom Jugoslavije i gubitkom tržišta do sada nije uspjelo da povrati staru slavu.

Last modified: 23/05/2019

Comments are closed.