Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Omogućena praksa za studente 3. i 4. godine Ekonomskog fakulteta Pale

18/04/2019

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i dekan Ekonomskog fakulteta u Palama Radomir Božić uspostavili su sporazum o saradnji koji podrazumijeva omogućavanje stručne prakse za studente sa područja naše opštine. Ovaj sporazum odnosi se na studente 3. i 4. godine Ekonomskog fakulteta u Palama, koji ne studiraju duže od pet godina.

Dekan Božić smatra da je ovaj vid saradnje od koristi i za lokalnu zajednicu i za fakultet, a prije svega za studente koji će stečena teorijska znanja moći dodatno da unaprijede putem praktične obuke, kako bi nakon okončanja školovanja bili što spremniji za samostalan rad.

Načelnik Jagodić je izjavio da Opština Rogatica na različite načine podržava studente, između ostalog stipendiranjem, a da je ova aktivnost sastavni dio te podrške.

Podršku u realizaciji prakse pružiće i Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” i Srednjoškolski centar “27. januar”.

Studenti Radoš Simeunović, Miroslav Perović, Jovana Nedić i Marijana Trifković zahvalili su na ukazanoj prilici i drago im je što će moći da svoje znanje provjere i unaprijede kroz poslovanje Opštinske uprave, Srednjoškolskog centra i Šumskog gazdinstva.

Last modified: 18/04/2019

Comments are closed.