Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Омогућена пракса за студенте 3. и 4. године Економског факултета Пале

18/04/2019

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и декан Економског факултета у Палама Радомир Божић успоставили су споразум о сарадњи који подразумијева омогућавање стручне праксе за студенте са подручја наше општине. Овај споразум односи се на студенте 3. и 4. године Економског факултета у Палама, који не студирају дуже од пет година.

Декан Божић сматра да је овај вид сарадње од користи и за локалну заједницу и за факултет, а прије свега за студенте који ће стечена теоријска знања моћи додатно да унаприједе путем практичне обуке, како би након окончања школовања били што спремнији за самосталан рад.

Начелник Јагодић је изјавио да Општина Рогатица на различите начине подржава студенте, између осталог стипендирањем, а да је ова активност саставни дио те подршке.

Подршку у реализацији праксе пружиће и Шумско газдинство “Сјемећ” и Средњошколски центар “27. јануар”.

Студенти Радош Симеуновић, Мирослав Перовић, Јована Недић и Маријана Трифковић захвалили су на указаној прилици и драго им је што ће моћи да своје знање провјере и унаприједе кроз пословање Општинске управе, Средњошколског центра и Шумског газдинства.

Last modified: 18/04/2019

Comments are closed.