Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počela rekonstrukcija dijela glavne dovodne cijevi boričkog vodovoda

02/04/2019

Proteklih dana na boričkom platou započeta je realizacija kapitalnog projekta zamjene dijela glavne dovodne cijevi boričkog vodovoda. Projektom vrijednim 162.000 KM predviđena je zamjena cijevi u dužini od 4 kilometra, na potezu od lokaliteta Lučare do lokaliteta Klančić. Sredstva za realizaciju obezbijedila je Opština Rogatica.

“Odavno je postojala potreba za rješenjem problema vodosnabdijevanja na ovom području. Ovo je dionica na kojoj je najčešće dolazilo do kvarova i na kojoj je bilo najviše gubitaka. Drago mi je što ćemo taj problem konačno riješiti”, izjavio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

“Zamjena dijela glavne vodovodne cijevi će da smanji gubitke na ovoj dionici, na kojoj je najčešće dolazilo do kvarova. Ima mnogo spojnica i dešavali su se veliki gubici vode, a na pojedinim dijelovima ispod nasipa pored asfalta stara cijev se nalazi na dubini i preko 3 metra, što je otežavalo pronalaženje kvara, pa su mještani i po mjesec bili bez vode dok se pronađe kvar. Hvala Opštini i načelniku što su izdvojili sredstva da poboljšamo vodosnabdijevanje mještana boričkog platoa i nadamo se da će problemi sa vodom biti svedeni na minimum”, izjavio je Darko Nedić, predsjednik mjesne zajednice Borike.

U okviru ovog projekta planirano je i kaptiranje dodatnih količina vode na izvoru u Rađevićima, čime će se znatno poboljšati vodosnabdijevanje u ovoj mjesnoj zajednici.

Last modified: 02/04/2019

Comments are closed.