Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почела реконструкција дијела главне доводне цијеви боричког водовода

02/04/2019

Протеклих дана на боричком платоу започета је реализација капиталног пројекта замјене дијела главне доводне цијеви боричког водовода. Пројектом вриједним 162.000 КМ предвиђена је замјена цијеви у дужини од 4 километра, на потезу од локалитета Лучаре до локалитета Кланчић. Средства за реализацију обезбиједила је Општина Рогатица.

“Одавно је постојала потреба за рјешењем проблема водоснабдијевања на овом подручју. Ово је дионица на којој је најчешће долазило до кварова и на којој је било највише губитака. Драго ми је што ћемо тај проблем коначно ријешити”, изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

“Замјена дијела главне водоводне цијеви ће да смањи губитке на овој дионици, на којој је најчешће долазило до кварова. Има много спојница и дешавали су се велики губици воде, а на појединим дијеловима испод насипа поред асфалта стара цијев се налази на дубини и преко 3 метра, што је отежавало проналажење квара, па су мјештани и по мјесец били без воде док се пронађе квар. Хвала Општини и начелнику што су издвојили средства да побољшамо водоснабдијевање мјештана боричког платоа и надамо се да ће проблеми са водом бити сведени на минимум”, изјавио је Дарко Недић, предсједник мјесне заједнице Борике.

У оквиру овог пројекта планирано је и каптирање додатних количина воде на извору у Рађевићима, чиме ће се знатно побољшати водоснабдијевање у овој мјесној заједници.

Last modified: 02/04/2019

Comments are closed.