Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Velimir Ristić osvojio prvo mjesto na Regionalnom takmičenju iz fizike

10/03/2019

Na takmičenju iz fizike za srednjoškolce Sarajevsko-romanijske regije, koje je održano juče u Istočnoj Ilidži, učenik Srednjoškolskog centra “27. januar” Velimir Ristić osvojio je prvo mjesto u konkurenciji četvrtih razreda. Ristić se tako plasirao na republičko takmičenje, gdje će se takmičiti sa najboljim učenicima iz ostalih regija Republike Srpske.

Osim Ristića, rogatičku Gimnaziju predstavljali su Luka Novaković (treći razred) koji je osvojio peto mjesto i Sara Ninković (prvi razred) koja se nije plasirala među prvih pet.

Njihov profesor Aleksandar Vuković prezadovoljan je postignućima svojih učenika.

“Njihovi rezultati predstavljaju najveću satisfakciju za zajednički trud, a ovakvi rezultati su i najbolja promocija naše škole i potvrda rada profesora. Talentovani učenici imaju višu sposobnost za učenje od ostalih, ali za uspjeh pored talenta i intelektualnih sposobnosti potrebno je razviti i radne navike. Takmičenja su jedan od načina da djecu privuče fizika i da je zavole, jer u njihovom uzrastu postoji izražen takmičarski duh”, izjavio je Vuković.

Na jučerašnjem takmičenju učestvovali su učenici iz Višegrada, Foče, Sokoca, Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Čajniča, Rudog, Kalinovika i Rogatice.

Last modified: 10/03/2019

Comments are closed.