Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Велимир Ристић освојио прво мјесто на Регионалном такмичењу из физике

10/03/2019

На такмичењу из физике за средњошколце Сарајевско-романијске регије, које је одржано јуче у Источној Илиџи, ученик Средњошколског центра “27. јануар” Велимир Ристић освојио је прво мјесто у конкуренцији четвртих разреда. Ристић се тако пласирао на републичко такмичење, гдје ће се такмичити са најбољим ученицима из осталих регија Републике Српске.

Осим Ристића, рогатичку Гимназију представљали су Лука Новаковић (трећи разред) који је освојио пето мјесто и Сара Нинковић (први разред) која се није пласирала међу првих пет.

Њихов професор Александар Вуковић презадовољан је постигнућима својих ученика.

“Њихови резултати представљају највећу сатисфакцију за заједнички труд, а овакви резултати су и најбоља промоција наше школе и потврда рада професора. Талентовани ученици имају вишу способност за учење од осталих, али за успјех поред талента и интелектуалних способности потребно је развити и радне навике. Такмичења су један од начина да дјецу привуче физика и да је заволе, јер у њиховом узрасту постоји изражен такмичарски дух”, изјавио је Вуковић.

На јучерашњем такмичењу учествовали су ученици из Вишеграда, Фоче, Сокоца, Пала, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Чајнича, Рудог, Калиновика и Рогатице.

Last modified: 10/03/2019

Comments are closed.