Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана XXVII сједница Скупштине општине Рогатица

28/02/2019

Данас је одржана XXVII редовна сједница Скупштине општине Рогатица, прва у 2019. години. Информацијом и извјештајем констатован је успјешан рад Скупштине и скупштинских радних тијела у 2018. години.

Поред низа одлука, на дневном реду нашли су се и извјештаји о раду општинских инспектора у 2018. години, као и Информација о стању управног рјешавања у Општинској управи током прошле године. За већину тачака дневног реда сви одборници гласали су једногласно.

Младен Лакић је испред Клуба одборника Савеза независних социјалдемократа покренуо иницијативу за обједињавање крсне славе и Дана општине Рогатица. Он је појаснио да поред практичних и финансијских разлога основни разлог је то што према тврдњама више историчара 27. септембар, који се обиљежава као Дан општине, нема историјско упориште. Приједлог је да се Дан општине обиљежава 19. августа, када и крсна слава општине Преображење Господње.

Осим ове, Лакић је предложио иницијативу да одборници учествују у хуманитарној акцији прикупљања средстава за трансплантацију бубрега Рогатичанину Синиши Драшковићу.

Last modified: 28/02/2019

Comments are closed.