Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

U ponedjeljak predavanje i radionica za malinare

14/02/2019

Projekat USAID/Sweden FARMA II u BiH u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, organizuje predavanje i radionicu na temu “Održivost proizvodnje maline uz minimalna ulaganja, sa osvrtom na potrebe za malinom na svjetskom tržištu”. Predavač će biti stručnjak sa Instituta za voćarstvo iz Čačka dr Aleksandar Leposavić.

Predavanje će biti održano 18. februara (ponedjeljak) u sali Opštine Rogatica, sa početkom u 11 časova. Nakon predavanja, ukoliko se za tim iskaže potreba, planirana je i radionica/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada maline (ili drugog jagodastog voća).

“Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman maline, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji maline.

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, prvenstveno u proizvodnji i plasmanu maline, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura.

Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionice je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu maline u BiH, prenese nova znanja i šanse neophodne za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje jagodastog voća u BiH”, pojasnili su organizatori predavanja i radionice.

Last modified: 14/02/2019

Comments are closed.