Званична интернет презентација Општинe Рогатица

У понедјељак предавање и радионица за малинаре

14/02/2019

Пројекат USAID/Sweden FARMA II у БиХ у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, организује предавање и радионицу на тему “Одрживост производње малине уз минимална улагања, са освртом на потребе за малином на свјетском тржишту”. Предавач ће бити стручњак са Института за воћарство из Чачка др Александар Лепосавић.

Предавање ће бити одржано 18. фебруара (понедјељак) у сали Општине Рогатица, са почетком у 11 часова. Након предавања, уколико се за тим искаже потреба, планирана је и радионица/едукација на терену у неком од оближњих засада малине (или другог јагодастог воћа).

“Овај догађај је прилика да се сви учесници укључени у производњу, откуп и пласман малине, али и осталог јагодастог воћа упознају са актуелностима и трендовима у савременој производњи малине.

Резултати остварени у производњи и пласману јагодастог воћа у протеклим годинама, првенствено у производњи и пласману малине, довољно говоре о важности и успјешности ових култура.

Управо због свега наведеног, циљ едукације и радионице је да окупи кључне актере у производњи, откупу и пласману малине у БиХ, пренесе нова знања и шансе неопходне за даљи рад на јачању, развоју и бољем позиционирању производње јагодастог воћа у БиХ”, појаснили су организатори предавања и радионице.

Last modified: 14/02/2019

Comments are closed.