Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Sahranjen Zoran Čarkić

01/02/2019

Članovi porodice, prijatelji, kolege i sugrađani danas su se oprostili od Zorana Čarkića, koji je sahranjen na groblju u Seljanima. Jutros je povodom njegove smrti održana komemorativna sjednica u Opštinskoj upravi Rogatica, gdje je Zoran proveo veći dio radnog vijeka.

Sjećanje na ratne dane provedene sa Zoranom evocirao je Milija Đerić. Na početku, Đerić je pročitao telegram saučešća komandanta Rogatičke lake brigade Rajka Kušića, u kojem između ostalog kaže da ga je jako pogodila smrt prijatelja i saborca.

Prema Đeriću, Čarkić je svojim vladanjem i predanošću ostavio neizbrisiv trag u Vojsci Republike Srpske, vršeći sve dužnosti vrlo odgovorno.

“Teško je prihvatiti činjenicu da smo te izgubili. Izgubili smo velikog druga, prijatelja i saborca. Sada vidim da smo bili veliki tim u kojem si ti, Zoka, bio nezamjenjiv”.

U ime Opštinske uprave posljednji pozdrav Zoranu uputila je Andrijana Nešković, načelnica Odjeljenja za opštu upravu. Neškovićeva je podsjetila na najviši nivo profesionalizma koji je krasio Zorana u svakom zadatom poslu.

“Našeg kolegu Zorana pamtićemo po blagom osmijehu i blagoj naravi. Ipak, iza te prividne blagosti krio se jak temperament koji je na profesionalnom polju davao svoj maksimum. Nedostajaće svima nama. Nedostajaće ovom gradu. Neumitna smrt prekinula ga je u vrijeme kada je svojim znanjem i osjećajem za ljepotu mogao još da doprinese svom i našem gradu. Ipak, i onim što je ostavio iza sebe mnogo je zadužio sadašnje i buduće generacije naše Rogatice”.

Mnogo je vidljivog i nevidljivog što je Zoran Čarkić ostavio iza sebe. Ono što će sugrađane i slučajne prolaznike sigurno svakodnevno podsjećati na njega su Spomen-kapela borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine i hram Svetog Jovana Preteče na Crkvinama, koje je projektovao.

Vječna mu slava i Bog da mu dušu prosti!

Last modified: 01/02/2019

Comments are closed.