Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Сахрањен Зоран Чаркић

01/02/2019

Чланови породице, пријатељи, колеге и суграђани данас су се опростили од Зорана Чаркића, који је сахрањен на гробљу у Сељанима. Јутрос је поводом његове смрти одржана комеморативна сједница у Општинској управи Рогатица, гдје је Зоран провео већи дио радног вијека.

Сјећање на ратне дане проведене са Зораном евоцирао је Милија Ђерић. На почетку, Ђерић је прочитао телеграм саучешћа команданта Рогатичке лаке бригаде Рајка Кушића, у којем између осталог каже да га је јако погодила смрт пријатеља и саборца.

Према Ђерићу, Чаркић је својим владањем и преданошћу оставио неизбрисив траг у Војсци Републике Српске, вршећи све дужности врло одговорно.

“Тешко је прихватити чињеницу да смо те изгубили. Изгубили смо великог друга, пријатеља и саборца. Сада видим да смо били велики тим у којем си ти, Зока, био незамјењив”.

У име Општинске управе посљедњи поздрав Зорану упутила је Андријана Нешковић, начелница Одјељења за општу управу. Нешковићева је подсјетила на највиши ниво професионализма који је красио Зорана у сваком задатом послу.

“Нашег колегу Зорана памтићемо по благом осмијеху и благој нарави. Ипак, иза те привидне благости крио се јак темперамент који је на професионалном пољу давао свој максимум. Недостајаће свима нама. Недостајаће овом граду. Неумитна смрт прекинула га је у вријеме када је својим знањем и осјећајем за љепоту могао још да допринесе свом и нашем граду. Ипак, и оним што је оставио иза себе много је задужио садашње и будуће генерације наше Рогатице”.

Много је видљивог и невидљивог што је Зоран Чаркић оставио иза себе. Оно што ће суграђане и случајне пролазнике сигурно свакодневно подсјећати на њега су Спомен-капела борцима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године и храм Светог Јована Претече на Црквинама, које је пројектовао.

Вјечна му слава и Бог да му душу прости!

Last modified: 01/02/2019

Comments are closed.