Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počelo obilježavanje Dana Republike Srpske

08/01/2019

Povodom Dana Republike Srpske danas su širom naše Republike služeni parastosi i položeni vijenci na spomen-obilježja srpskim borcima koji su stradali tokom XX vijeka. Dan Republike danas je obilježen i u Rogatici uz služenje parastosa i polaganje vijenaca.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić sa saradnicima je položio vijence kod spomen-kapele borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine, u spomen-kosturnici srpskim i crnogorskim vojnicima stradalim u borbama za oslobođenje Rogatice 1914. godine i kod spomen-obilježja kralju Petru I Karađorđeviću u selu Sjeversko.

“Srpski borci su kroz ratove davali živote za slobodu svog naroda, slobodu koju mi danas imamo. Zato je veoma važno da se podsjećamo veličine njihove žrtve i da to prenosimo na mlađe generacije”, izjavio je Jagodić, koji je čestitao Dan Republike Srpske svim građanima.

Načelnik Jagodić prisustvovaće sutra centralnoj proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci. U svečanom defileu učestvovaće Četvrti ešelon, koji čine pripadnici jedinica za podršku policijskih uprava Istočno Sarajevo i Foča. Čast da komanduje Četvrtim ešelonom imaće naš sugrađanin Igor Kušić, zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

I građani Rogatice spremno dočekuju Dan Republike Srpske. Na ulicama, stambenim i poslovnim objektima istaknute su zastave Srpske. Posebno oduševljenje izazvali su stanovnici naselja Rudo, koji su podigli zastavu površine 30 metara kvadratnih.

Last modified: 08/01/2019

Comments are closed.