Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почело обиљежавање Дана Републике Српске

08/01/2019

Поводом Дана Републике Српске данас су широм наше Републике служени парастоси и положени вијенци на спомен-обиљежја српским борцима који су страдали током XX вијека. Дан Републике данас је обиљежен и у Рогатици уз служење парастоса и полагање вијенаца.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић са сарадницима је положио вијенце код спомен-капеле борцима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године, у спомен-костурници српским и црногорским војницима страдалим у борбама за ослобођење Рогатице 1914. године и код спомен-обиљежја краљу Петру I Карађорђевићу у селу Сјеверско.

“Српски борци су кроз ратове давали животе за слободу свог народа, слободу коју ми данас имамо. Зато је веома важно да се подсјећамо величине њихове жртве и да то преносимо на млађе генерације”, изјавио је Јагодић, који је честитао Дан Републике Српске свим грађанима.

Начелник Јагодић присуствоваће сутра централној прослави Дана Републике Српске у Бањалуци. У свечаном дефилеу учествоваће Четврти ешелон, који чине припадници јединица за подршку полицијских управа Источно Сарајево и Фоча. Част да командује Четвртим ешелоном имаће наш суграђанин Игор Кушић, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево.

И грађани Рогатице спремно дочекују Дан Републике Српске. На улицама, стамбеним и пословним објектима истакнуте су заставе Српске. Посебно одушевљење изазвали су становници насеља Рудо, који су подигли заставу површине 30 метара квадратних.

Last modified: 08/01/2019

Comments are closed.