Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Uskoro nove filmske projekcije

06/12/2018

Koliko su se Rogatičani uželjeli filmskih projekcija pokazala je nezapamćena zainteresovanost za prikazivanje filma “Južni vetar” polovinom prošlog mjeseca. Tada su održane tri, umjesto dvije planirane projekcije.

Prema riječima Slaviše Bojovića, direktora Centra za kulturu i sport “Radenko Mišević” u čijoj nadležnosti se nalazi i rogatički bioskop, u narednom periodu planirane su nove projekcije.

“Krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca planirano je prikazivanje najnovijih srpskih filmova “Zaspanka za vojnike” i “Kralj Petar”. Cilj je da se nakon višegodišnjeg zatišja bioskop oživi”, naglašava Bojović.

Osim oživljavanja bioskopa, Centar za kulturu i sport u saradnji sa Opštinskom upravom je tokom ove godine uspostavio efikasniji sistem upravljanja sportskim klubovima, koji se prije svega odnosi na transparentno i pravilno upravljanje sredstvima, kao i omogućavanje potrebnih uslova za treniranje i odigravanje utakmica.

“Naša ustanova je pod pokroviteljstvom Opštine učestvovala kao organizator ili koorganizator u nizu sportskih i kulturnih manifestacija tokom godine – od tradicionalnog Božićnog fudbalskog turnira, do manifestacija u okviru “Ilindanskog sabora” i “Preobraženjskih dana”. Možda najznačajniji je koncert “Tropiko benda”, koji je sigurno najposjećenija manifestacija ove vrste u poslijeratnim godinama”, zaključio je Bojović.

Last modified: 06/12/2018

Comments are closed.