Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Ускоро нове филмске пројекције

06/12/2018

Колико су се Рогатичани ужељели филмских пројекција показала је незапамћена заинтересованост за приказивање филма “Јужни ветар” половином прошлог мјесеца. Тада су одржане три, умјесто двије планиране пројекције.

Према ријечима Славише Бојовића, директора Центра за културу и спорт “Раденко Мишевић” у чијој надлежности се налази и рогатички биоскоп, у наредном периоду планиране су нове пројекције.

“Крајем овог и почетком сљедећег мјесеца планирано је приказивање најновијих српских филмова “Заспанка за војнике” и “Краљ Петар”. Циљ је да се након вишегодишњег затишја биоскоп оживи”, наглашава Бојовић.

Осим оживљавања биоскопа, Центар за културу и спорт у сарадњи са Општинском управом је током ове године успоставио ефикаснији систем управљања спортским клубовима, који се прије свега односи на транспарентно и правилно управљање средствима, као и омогућавање потребних услова за тренирање и одигравање утакмица.

“Наша установа је под покровитељством Општине учествовала као организатор или коорганизатор у низу спортских и културних манифестација током године – од традиционалног Божићног фудбалског турнира, до манифестација у оквиру “Илинданског сабора” и “Преображењских дана”. Можда најзначајнији је концерт “Тропико бенда”, који је сигурно најпосјећенија манифестација ове врсте у послијератним годинама”, закључио је Бојовић.

Last modified: 06/12/2018

Comments are closed.