Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Туристичка организација општине Рогатица – У плану развој бициклистичког туризма

03/12/2018

Туристичка организација општине Рогатица и ове године вриједно је радила на пољу промоције туристичке и привредне понуде Рогатице. Осим учешћа на “Илинданском сабору”, Туристичка организација је у склопу “Преображењских дана” реализовала конкурсе за избор најљепше фотографије Рогатице и најљепшег дворишта и балкона.

Директор ТООР-а Предраг Ујић каже да ће конкурс за избор најљепше фотографије трајати од почетка сљедеће године, како би било пријављено што више фотографија, а из Општинске управе, која је покровитељ, најављене су и веће награде.

Ујић сматра да борички плато као бренд из прошлих времена има велики туристички потенцијал, али као камен спотицања за развој туризма на том подрују наводи нефункционисање хотела “Борике”. Он изражава наду да ће овај бисер боричког платоа пронаћи свог власника који ће му удахнути нови живот, јер би са конкретним смјештајним капацитетима постојала могућност комплетирања туристичке понуде и организовања већих тура.

Према Ујићевим ријечима планирано је да Туристичка организација на боричком платоу током сљедеће године уреди и обиљежи бициклистичке стазе које ће привући љубитеље брдског бициклизма. Као посебну атракцију на једној од тих стаза Ујић наводи видиковац “Баба” на планини Бокшаници, који ће бити уређен за посјетиоце.

Када је у питању сеоски туризам, позитиван примјер је комплекс “Сеоски туризам Зиличина”. Сваке године у овом комплексу уводе се нови садржаји, а тренутно су у понуди ресторан са домаћом кухињом, смјештајни капацитети, јахање коња, спортски садржаји, а од ове зиме на располагању ће бити и ски лифт за дјецу.

Фотографије: Зденко Брусин, Сеоски туризам Зиличина

Last modified: 03/12/2018

Comments are closed.