Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Milanko Čobović priprema knjigu o solunskim dobrovoljcima Sarajevsko-romanijske regije

20/11/2018

Milanko Čobović rođen je 1959. godine u Rusanovićima, a od 1983. godine nastanjen je u Palama. Po zanimanju je politolog, a u slobodno vrijeme bavi se pisanjem. Do sada je objavio: „Guslarske pjesme”, „Epske narodne pjesme iz otadžbinskog rata“, „Volim tebe, Romanijo goro“, „Romanijo, podgorjeli kraju“ – prvi i drugi dio, „Čobovići“, „Sočice i Sočičani“, „Monografija Sočica u opštini Rogatica“ i „Čobovići roda Vukotića“.

Čobović trenutno priprema knjigu „Solunski i drugi dobrovoljci sa područja Sarajevsko-romanijske regije u Velikom ratu (1914-1918)“, jer na taj način želi da sačuva uspomenu na ove junake, među kojima su i četiri njegova djeda.

Ovim putem Čobović apeluje na sve potomke dobrovoljaca sa područja Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Pala, Trnova, Sokoca, Han Pijeska i Rogatice da mu pomognu u realizaciji ovog projekta tako što će mu o svojim precima dostaviti sljedeće podatke: Ime, očevo ime, prezime, godine rođenja i smrti, mjesto porijekla, fotografija (može i sa spomen-ploče), eventualna odlikovanja, jedinica u kojoj je bio i sve ostalo što je potomcima poznato, a vrijedno je pomena.

Podatke je moguće dostaviti na adresu: Milanko Čobović, Ulica serdar Janka Vukotića, br. 23, 71420 Pale.

Milanko Čobović

Last modified: 20/11/2018

Comments are closed.