Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Миланко Чобовић припрема књигу о солунским добровољцима Сарајевско-романијске регије

20/11/2018

Миланко Чобовић рођен је 1959. године у Русановићима, а од 1983. године настањен је у Палама. По занимању је политолог, а у слободно вријеме бави се писањем. До сада је објавио: „Гусларске пјесме”, „Епске народне пјесме из отаџбинског рата“, „Волим тебе, Романијо горо“, „Романијо, подгорјели крају“ – први и други дио, „Чобовићи“, „Сочице и Сочичани“, „Монографија Сочица у општини Рогатица“ и „Чобовићи рода Вукотића“.

Чобовић тренутно припрема књигу „Солунски и други добровољци са подручја Сарајевско-романијске регије у Великом рату (1914-1918)“, јер на тај начин жели да сачува успомену на ове јунаке, међу којима су и четири његова дједа.

Овим путем Чобовић апелује на све потомке добровољаца са подручја Источног Сарајева, Сарајева, Пала, Трнова, Сокоца, Хан Пијеска и Рогатице да му помогну у реализацији овог пројекта тако што ће му о својим прецима доставити сљедеће податке: Име, очево име, презиме, годинe рођења и смрти, мјесто поријекла, фотографија (може и са спомен-плоче), евентуална одликовања, јединица у којој је био и све остало што је потомцима познато, а вриједно је помена.

Податке је могуће доставити на адресу: Миланко Чобовић, Улица сердар Јанка Вукотића, бр. 23, 71420 Пале.

Миланко Чобовић

Last modified: 20/11/2018

Comments are closed.