Званична интернет презентација Општинe Рогатица

УНДП одржао радионицу о сагледавању проблема паса луталица

08/11/2018

Радионица под називом „Заједничко изналажење рјешења за хуману заједницу – сагледавање проблема популације паса“ одржана је током два протекла дана у Рогатици у организацији Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

Елземина Бојичић, пројектни координатор на активностима развоја хумане заједнице, каже да су основни циљеви ове радионице били достизање заједничког разумијевања проблема са псима, утврђивање фактора који на то утичу и идеалних рјешења која ће довести до побољшања квалитета живота људи и паса.

„Без укључивања веће групе људи и без озбиљнијег приступа овај се проблем не може ријешити на начин да сви буду задовољни. У радионици су учествовали представници различитих сегмената друштва – љубитељи паса, представници општинских структура, ветеринара и ловаца. Већина паса луталица на улицу доспијева немаром, небригом и незнањем. Према томе врло је битно да у наредном периоду покушамо више пажње посветити нашим интервенцијама на промјену понашања код људи, како бисмо затворили трајно такву врсту извора проблема. Ако не мислимо о томе шта константно продукује проблем, онда нам је то чесма код које је славина покварена“, појаснила је Бојичићева.

Овакве радионице успјешно су одржане у Градачцу, Лопарама, Санском Мосту, Кључу, Јајцу и Требињу. Наставак активности планиран је за двије седмице.

Last modified: 08/11/2018

Comments are closed.