Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Обиљежен Међународни дан жена на селу

16/10/2018

Дан жена на селу, 15. октобар, од 1992. године обиљежава се широм свијета, а синоћ је по други пут обиљежен и у Рогатици у организацији Удружења жена “Сноп” из Гучева.

И ове године, под покровитељством начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, уручене су новчане награде женама из сеоских мјесних заједница за допринос у његовању традиционалних и породичних вриједности.

“Срећна сам што живим у оваквој локалној заједници и што имам овакве сараднике у борби за што бољи положај жена са села. Једна особа посебно заслужује захвалност што имамо прилику да јавно наградимо и похвалимо жене са села, а то је наш начелник општине Милорад Јагодић”, изјавила је Слађана Ујић, предсједница “Снопа”, захваливши и многим појединцима и колективима који пружају подршку.

“Ја да могу свакој жени која живи на селу дао бих признање и награду. Вршећи функцију начелника општине препознао сам потребу да подржимо жене које живе и раде на селу. И сȃм сам рођен и одрастао на селу, тако да разумијем кроз шта све пролазе те жене. Трудићемо се да у склопу манифестација у оквиру крсне славе општине уврстимо и одређене садржаје посвећене женама са села. Наравно, подршка Општинске управе неће изостати ни у сваком другом погледу”, изјавио је начелник Јагодић.

За посјетиоце је приређена ревија традиционалне одјеће коју су поносно носили млади Рогатице, а међу одјевним комадима нашла се и хаљина стара преко педесет година.

Хаљину стару преко пет деценија носила је наша успјешна атлетичарка Николина Ћаћић

Last modified: 16/10/2018

Comments are closed.